دشن عدد من النشطاء هاشتاج "#جمعة_مورستان" على مواقع التواصل الاجتماعي لمطالبة مستشفى الأمراض العقلية والنفسية بالعباسية بالكشف على الجنرال مختار جمعة -وزير الأوقاف الانقلابي- للتأكد من صحة قواه العقلية ردا على الإجراء الشاذ الذي قام بصفته رئيس بعثة الحج وإحالته حاجا هتف ضد الحكام الظالمين لمستشفى أمراض عقلية بالسعودية!
 
وقال النشطاء: "الحكومة العبيطة الهبلة، اختارت مختلا عقليا لرئاسة بعثة الحج، لقي حج بيهتف ضد العسكر والظلم، وبيدعي على الظالمين، حوله لمستشفى أمراض عقلية، على أساس إن التعبير عن الرأي جنون، ياولاد المثالي، الحج بقى بالمزاج، والتعبير عن الرأي جنون!".

وتابع النشطاء : " لازم مستشفي الامراض العقلية والنفسية بالعباسية .. تقبض علي المدعو مختار جمعة .. وتكشف علي قواه العقلية ، لازم نبعت جوابات للمستشفي بعلم الوصول ، نكتب علي الفيس .. نعمل راي عام ضد جمعة مورستان .. لانه مش علي بعضه من اول ما دخل الوزارة .. وكله اراءه لسعة ومش ولابد .. وواضح أنه بعت الراجل المحترم الرافض للظلم للكشف علشان يقول لنا : اكشفوا علي .. من النهاردة مش عندنا مختار جمعة .. عندنا جمعة مورستان .. ا .. يلا ابعت للعباسية .. وافضح جمعة مورستان ..و دون كمان على هشتاج #جمعة_مورستان ".